Wachttijden in tijden van Corona

Als u een verwijzing heeft van uw huisarts of een collega KNO-arts doen wij er alles aan om u zo snel mogelijk op de polikliniek zien en om -als dat aangewezen is- u of uw kind zo snel mogelijk te opereren. Onze wachttijden zijn voor Amsterdamse en landelijke begrippen relatief kort.

We kunnen ons goed voorstellen dat u met klachten in deze tijd vlot ergens geholpen wil worden.

Poli afspraken:

In de regel kunt u als nieuwe patiënt met een verwijzing binnen 2 weken op de poli KNO terecht. Mochten de wachttijden oplopen, dan lukt het in ieder geval binnen 6 weken. Patiënten die met spoed worden verwezen krijgen altijd voorrang.

Om dat zo te houden, vragen we u om af te zeggen als u niet kan komen, of onverwacht ziekte – of Corona symptomen krijgt vlak voorafgaand aan uw afspraak. Veel KNO-klachten kunnen soms wat lijken op Corona, zoals bijvoorbeeld verkoudheid, hoofdpijn, geurverlies, bovenste luchtweginfecties en hoesten. Dat maakt de situatie en de planning soms extra uitdagend.

Mocht u twijfelen, u kunt uw fysieke poli afspraak omzetten in een telefonisch of video-contact.

KNO ingrepen:

Het afgelopen anderhalf jaar gold een gemiddelde wachttijd voor kinderen (bijvoorbeeld buisjes of amandelen) van 4 weken. Voor volwassen varieert dit sterker, omdat we ook rekening houden met het werk of de geplande vakantie van de patiënt. De wachttijd voor een ingreep voor zowel volwassenen als kinderen varieert -afhankelijk van de actuele Corona situatie- van 1 tot 6 weken.

We proberen onze patiënten bovendien tegemoet te komen door laagdrempelig bereikbaar te zijn.
Daarom werken met een de BeterDichtbij-app, zodat u ons als KNO-artsen rechtstreeks vragen kunt stellen.