Medicijnen met als bijwerking tongbranden

Langdurig onverklaard last houden van tongbranden (glossodynie) of mondbranden is erg vervelend. Zeker als niemand begrijpt waarom.

Op deze pagina kunt u vaststellen of het bekend is dat een medicijn het tong- en/of mondbranden kan geven of verergeren. Bespreek het met uw huisarts of specialist als u een medicijn gebruikt met tong- en/of mondbranden als bijwerking.

Typ hier achter “Zoeken:” (één voor één) uw medicijn(en) en controleer zo of een medicijn tong- en/of mondbranden als bijwerking kan geven of verergeren.

Wij proberen zo zorgvuldig mogelijk om te gaan met de invoer in de medicijnen-database van in Nederland voorgeschreven medicijnen die klachten van tong- en/of mondbranden kunnen geven, maar zijn niet verantwoordelijk voor onvoldoende of foute invoer van medicijnen.

Medicijnen met KNO-bijwerkingen | 020-6 346 212 | BovenIJ ziekenhuis

Bij het samenstellen van de tabel met medicijnen met tong- en/of mondbranden als bijwerking is gebruik gemaakt van het Farmacotherapeutisch Kompas. U kunt zo controleren of de uitkomst hierboven klopt. Bij onvolledige of verkeerde vermelding in de medicijnen-database kunt u contact met ons opnemen (de gegevens in het Farmacotherapeutisch Kompas zijn leidend). Bij vragen kunt u ook altijd contact opnemen met uw eigen (KNO-)arts of apotheker. Bij Lareb kunt u zelf een bijwerking melden.