Afspraak maken

Afspraak maken

Inleiding

Als u een afspraak wilt maken voor het spreekuur van een KNO-arts, dan belt u 020-6 346 212 of komt langs op de polikliniek KNO (route 15). U kunt zelf uw voorkeur voor een KNO-arts uitspreken.

Als nieuwe patiënt heeft u het volgende bij een afspraak nodig:

  • Geldig legitimatiebewijs (paspoort, identiteitsbewijs of rijbewijs). Dat geldt ook voor kinderen, vanaf de geboorte
  • Verwijsbrief (verplicht!) van uw huisarts (meestal digitaal (Zorgdomein) of soms op papier)
  • Pasje van uw ziektekostenverzekeraar
  • Pasfoto die u kunt laten maken bij de inschrijfbalie in de centrale hal (rechts naast de receptie)

Al deze gegevens zijn nodig voor de veiligheid. Op deze manier zorgen we ervoor dat er geen misbruik wordt gemaakt van uw ziekenhuisdossier en verzekeringsgegevens.

Huisarts

Wij vinden onze en uw relatie met uw huisarts, maar ook met de apotheek en zorgverzekeraar erg belangrijk, zodat bij inschrijving (in de centrale hal) u uw gegevens bij wijzigingen moet laten wijzigen.

Een verwijsbrief van uw huisarts is altijd nodig als u langer dan één jaar niet bent geweest. De verwijsbrief kan ook via zorgdomein door uw huisarts aan ons worden gestuurd. Controle van zorgverzekeraars maakt deze strenge eis noodzakelijk. Wij proberen u er voor te behoeden dat u zelf de rekening moet betalen.
Om deze reden is – naast de verwijsbrief – ook correcte inschrijving nodig met uw zorgpasje en een identificatie met uw BurgerServiceNummer (BSN). Wij maken ook een pasfoto bij de inschrijfbalie om verwisseling van patiënten te voorkomen.