Medicijnen met als bijwerking keelpijn

Langdurig onverklaard last houden van keelpijn is erg vervelend.

Op deze pagina kunt u vaststellen of het bekend is dat een medicijn keelpijn kan geven of verergeren. Bespreek het met uw huisarts als u een medicijn gebruikt met keelpijn als bijwerking. Het voorkomt mogelijk het verwijderen van de keelamandelen.

Typ hier achter “Zoeken:” (één voor één) uw medicijn(en) en controleer zo of een medicijn keelpijn als bijwerking kan geven of verergeren.

Wij proberen zo zorgvuldig mogelijk om te gaan met de invoer in de medicijnen-database van in Nederland voorgeschreven medicijnen die keelklachten kunnen geven, maar zijn niet verantwoordelijk voor onvoldoende of foute invoer van medicijnen.

Medicijnen met KNO-bijwerkingen | 020-6 346 212 | BovenIJ ziekenhuis

Bij het samenstellen van de tabel met medicijnen met pijn in de keel als bijwerking is gebruik gemaakt van het Farmacotherapeutisch Kompas. U kunt zo controleren of de uitkomst hierboven klopt. Bij onvolledige of verkeerde vermelding in de medicijnen-database kunt u contact met ons opnemen (de gegevens in het Farmacotherapeutisch Kompas zijn leidend). Bij vragen kunt u ook altijd contact opnemen met uw eigen (KNO-)arts of apotheker. Bij Lareb kunt u zelf een bijwerking melden.