Medicijnen met als bijwerking hoesten en/of niezen

Langdurig onverklaard last houden van hoesten of niezen is erg vervelend. Als nasleep na een verkoudheid is het begrijpelijk, maar als de hoest of nies lang (maanden) aanhoudt, is er mogelijk iets anders aan de hand.

Op deze pagina kunt u vaststellen of het bekend is dat een medicijn hoestklachten of niesklachten kan geven of verergeren. Bespreek het met uw huisarts als u een medicijn gebruikt met hoest of nies als bijwerking.

Typ hier achter “Zoeken:” (één voor één) uw medicijn(en) en controleer zo of een medicijn hoesten en/of niezen als bijwerking kan geven of verergeren.

Wij proberen zo zorgvuldig mogelijk om te gaan met de invoer in de medicijnen-database van in Nederland voorgeschreven medicijnen die hoest- en/of niesklachten kunnen geven, maar zijn niet verantwoordelijk voor onvoldoende of foute invoer van medicijnen.

Medicijnen met KNO-bijwerkingen | 020-6 346 212 | BovenIJ ziekenhuis

Bij het samenstellen van de tabel met medicijnen met hoest- en of niesklachten als bijwerking is gebruik gemaakt van het Farmacotherapeutisch Kompas. U kunt zo controleren of de uitkomst hierboven klopt. Bij onvolledige of verkeerde vermelding in de medicijnen-database kunt u contact met ons opnemen (de gegevens in het Farmacotherapeutisch Kompas zijn leidend). Bij vragen kunt u ook altijd contact opnemen met uw eigen (KNO-)arts of apotheker. Bij Lareb kunt u zelf een bijwerking melden.