Medicijnen met als bijwerking neusverstopping

Langdurig onverklaard last houden van dubbelzijdige neusverstopping is erg vervelend. Bij allergie of verkoudheid is het begrijpelijk, maar als neusverstopping lang (maanden) aanhoudt, is er mogelijk iets anders aan de hand.

Op deze pagina kunt u vaststellen of het bekend is dat een medicijn neuspassageklachten kan geven of verergeren. Bespreek het met uw huisarts als u een medicijn gebruikt met neusverstopping als bijwerking.

Typ hier achter “Zoeken:” (één voor één) uw medicijn(en) en controleer zo of een medicijn neusverstopping als bijwerking kan geven of verergeren.

Wij proberen zo zorgvuldig mogelijk om te gaan met de invoer in de medicijnen-database van in Nederland voorgeschreven medicijnen die neuspassageklachten kunnen geven, maar zijn niet verantwoordelijk voor onvoldoende of foute invoer van medicijnen.

Medicijnen met KNO-bijwerkingen | 020-6 346 212 | BovenIJ ziekenhuis

Bij het samenstellen van de tabel met medicijnen met verstopping van de neus als bijwerking is gebruik gemaakt van het Farmacotherapeutisch Kompas. U kunt zo controleren of de uitkomst hierboven klopt. Bij onvolledige of verkeerde vermelding in de medicijnen-database kunt u contact met ons opnemen (de gegevens in het Farmacotherapeutisch Kompas zijn leidend).  Bij vragen kunt u ook altijd contact opnemen met uw eigen (KNO-)arts of apotheker. Bij Lareb kunt u zelf een bijwerking melden.