Medicijnen met als bijwerking zwelling van mond, keel en strottenhoofd

Wijs uw zorgverlener op gebruik van medicijnen die zwelling van de bovenste luchtweg zouden kunnen geven.

Op deze pagina kunt u vaststellen of het bekend is dat een medicijn zwelling geeft van mond, keel en strottenhoofd waardoor de bovenste luchtweg is bedreigd.

Typ hier achter “Zoeken:” (één voor één) uw medicijn(en) en controleer zo of een medicijn deze zwelling als bijwerking kan geven of verergeren.

Wij proberen zo zorgvuldig mogelijk om te gaan met de invoer in de medicijnen-database van in Nederland voorgeschreven medicijnen die mond, keel en strottenhoofd kunnen laten zwellen, maar zijn niet verantwoordelijk voor onvoldoende of foute invoer van medicijnen.

Medicijnen met KNO-bijwerkingen | 020-6 346 212 | BovenIJ ziekenhuis

Bij het samenstellen van de tabel met medicijnen met zwelling van mond, keel en strottenhoofd als bijwerking is gebruik gemaakt van het Farmacotherapeutisch Kompas. U kunt zo controleren of de uitkomst hierboven klopt. Bij onvolledige of verkeerde vermelding in de medicijnen-database kunt u contact met ons opnemen (de gegevens in het Farmacotherapeutisch Kompas zijn leidend). Bij vragen kunt u ook altijd contact opnemen met uw eigen (KNO-)arts of apotheker. Bij Lareb kunt u zelf een bijwerking melden.