Froukje Verdam publiceert boek ‘zelfzorg voor de jonge dokter’

Naast haar KNO-werkzaamheden schreef Froukje Verdam een boek voor zorgverleners over veerkracht, werkplezier en persoonlijk leiderschap. Een van de recensies over haar boek: “Geweldig cadeau voor je artsenvrienden. Ook als niet-arts is dit trouwens een leuk boek om te lezen. Ik ben geen arts en hoewel veel voorbeelden uit de medische wereld komen, kon ik het prima op mijn eigen (werk)leven toepassen. Met name de combinatie van theorie, (confronterende) vragen en laagdrempelige oefeningen vond ik sterk. Het zet je echt aan het denken en door de oefeningen blijf je niet in het denken hangen, maar geef je er woorden aan en kom je dus letterlijk al in beweging. Ik heb in ieder geval al een aantal tips uit het boek gehaald die ik dagelijks toepas.”

Lees het volledig interview op interview op  https://leadingdoctors.nl/leading-doctor-van-het-seizoen-froukje-verdam/ of luister naar de podcast: https://podtail.nl/podcast/humanizing-healthcare/16-froukje-verdam-voor-jezelf-zorgen-als-zorgverle/

Wel horen, maar niet verstaan

Oud KNO-arts Jan van der Borden schreef een persoonijk column over de dagelijkse gevolgen van slechthorendheid.

https://www.meerovermedisch.nl/column/wel-horen-maar-niet-verstaan/

Taart met een neus!

Vlak voor kerst werd een prachtig zelfgemaakte taart met een ‘kerstneus’ erop door een patient voor dr Van Voorst van Beest gebracht.

 

Neusoperatie voor beter CPAP-gebruik

Dr. Verdam schreef een artikel in de apnoe magazine over de behandelmogelijkheden van neusklachten bij patiënten die afhankelijk zijn van CPAP-masker.

Vrij ademen na neusoperatie.

Boompollen allergie behandeling per 1/7 vergoed

(JB) Vanaf 1 juli aanstaande kunt u ook bij ons terecht voor een allergische immunotherapiebehandeling bij boompollenallergie. U kunt hier meer over lezen op onze pagina over allergische immunotherapie.

Zie ook Neus.nu.