Stoppen met roken? Doe mee met Stoptober!

Wilt u stoppen met roken? Dit is het moment. Doe mee met Stoptober. Stoptober

Stoptober  is samen 28 dagen niet roken in oktober. Meedoen aan Stoptober is een van de beste beslissingen die je kunt nemen.

Het geheim van Stoptober zit hem in de positieve aanpak en de ondersteuning, waar u ook bent en wanneer u maar wilt!

Meer dan 400.000 mensen gingen u voor. Doe mee of daag iemand uit via Stoptober.

 

Huisartsen nascholing KNO

25-9-22: het maximum aantal aanmeldingen is bereikt, op de reservelijst is nog plaats. Indien er een plek vrijkomt brengen wij u op de hoogte.

Aankomende maandag 10 oktober zal er, na 2 jaar corona stilte, weer een nascholing voor huisartsen plaatsvinden op onze polikliniek. In drie sessies zullen wij in kleine groepen diverse aspecten van onze KNO praktijk en ontwikkelingen van de KNO patiëntenzorg bespreken. Er is veel aandacht voor de praktische aanvulling op elkaars praktijk om deze nog beter op elkaar te kunnen afstemmen. Zo streven wij ernaar samen met de huisartsen de KNO zorg te blijven verbeteren.

10-10-22, 17.30-20u, accreditatie 2 punten en ook de inwendige mens wordt verzorgd. Aanmelden kan via de polikliniek.

 

Tweede Kamer wil actie tegen tinnitus

Vorige week verscheen er een artikel in het AD, waarin collega (kno)artsen en audiologen alarm slaan over het toenemend aantal mensen met gehoorschade en oorsuizen (tinnitus).

Naar aanleiding van dit artikel is de Tweede kamer van mening dat er maatregelen nodig zijn om een grote toename aan patiënten met tinnitus te voorkomen. Kamerleden bespraken vandaag dat er meer geld beschikbaar zou  moeten komen voor voorlichting en preventie en bij (sommige) festival, concerten of evenementen zou het geluid zachter moeten. AD 6 sept.

De KNO vereniging is al jaren bezig het belang van preventie bij het voorkomen van gehoorschade en oorsuizen onder de aandacht te brengen via de commissie PrevENT. Website KNO.nl

De belangrijkste preventiemaatregel die u zelf kan nemen is het dragen van gehoorbescherming in lawaaiige omstandigheden! Oordoppen bij Formule 1

Uitgebreide informatie over oorsuizen (tinnitus) en de rol van de KNO arts vindt u elders op onze website.

Bereikbaarheid Polikliniek

Wij staan ook deze zomer alle werkdagen klaar voor onze patiënten. Om zo goed mogelijk bereikbaar te zijn en te blijven vragen wij u zoveel mogelijk digitaal contact op te nemen met de polikliniek.

U kunt zelf uw afspraak gegevens inzien via het BovenIJ patiënten portaal, mijn.bovenij.nl. Inloggen met uw Digid.

Heeft uw een vraag over bijvoorbeeld uw afspraak, een herhaalrecept of een niet-spoedeisende vraag over uw behandeling, stelt u deze via de BeterDichtbij app. Wij streven ernaar uw bericht binnen 2 werkdagen te beantwoorden.

Alle poliklinieken van het BovenIJ ziekenhuis gebruiken deze app voor veilige en makkelijke communicatie tussen u en de polikliniek. BeterDichtbij kunt uw downloaden via uw app store op uw telefoon of computer.

Voor dringende zaken blijven wij telefonisch bereikbaar via 020-6346212

 

Tijdelijke vervanging dokter Mulder

Dokter Mulder is tijdelijk afwezig. Vanaf 1 juli zal zijn praktijk worden waargenomen door dokter van Zon. Zij zal de komende maanden ons team versterken!