Wachttijden in tijden van Corona

Als u een verwijzing heeft van uw huisarts of een collega KNO-arts doen wij er alles aan om u zo snel mogelijk op de polikliniek zien en om -als dat aangewezen is- u of uw kind zo snel mogelijk te opereren. Onze wachttijden zijn voor Amsterdamse en landelijke begrippen relatief kort.

We kunnen ons goed voorstellen dat u met klachten in deze tijd vlot ergens geholpen wil worden.

Poli afspraken:

In de regel kunt u als nieuwe patiënt met een verwijzing binnen 2 weken op de poli KNO terecht. Mochten de wachttijden oplopen, dan lukt het in ieder geval binnen 6 weken. Patiënten die met spoed worden verwezen krijgen altijd voorrang.

Om dat zo te houden, vragen we u om af te zeggen als u niet kan komen, of onverwacht ziekte – of Corona symptomen krijgt vlak voorafgaand aan uw afspraak. Veel KNO-klachten kunnen soms wat lijken op Corona, zoals bijvoorbeeld verkoudheid, hoofdpijn, geurverlies, bovenste luchtweginfecties en hoesten. Dat maakt de situatie en de planning soms extra uitdagend.

Mocht u twijfelen, u kunt uw fysieke poli afspraak omzetten in een telefonisch of video-contact.

KNO ingrepen:

Het afgelopen anderhalf jaar gold een gemiddelde wachttijd voor kinderen (bijvoorbeeld buisjes of amandelen) van 4 weken. Voor volwassen varieert dit sterker, omdat we ook rekening houden met het werk of de geplande vakantie van de patiënt. De wachttijd voor een ingreep voor zowel volwassenen als kinderen varieert -afhankelijk van de actuele Corona situatie- van 1 tot 6 weken.

We proberen onze patiënten bovendien tegemoet te komen door laagdrempelig bereikbaar te zijn.
Daarom werken met een de BeterDichtbij-app, zodat u ons als KNO-artsen rechtstreeks vragen kunt stellen.

Froukje Verdam publiceert boek ‘zelfzorg voor de jonge dokter’

Naast haar KNO-werkzaamheden schreef Froukje Verdam een boek voor zorgverleners over veerkracht, werkplezier en persoonlijk leiderschap. Een van de recensies over haar boek: “Geweldig cadeau voor je artsenvrienden. Ook als niet-arts is dit trouwens een leuk boek om te lezen. Ik ben geen arts en hoewel veel voorbeelden uit de medische wereld komen, kon ik het prima op mijn eigen (werk)leven toepassen. Met name de combinatie van theorie, (confronterende) vragen en laagdrempelige oefeningen vond ik sterk. Het zet je echt aan het denken en door de oefeningen blijf je niet in het denken hangen, maar geef je er woorden aan en kom je dus letterlijk al in beweging. Ik heb in ieder geval al een aantal tips uit het boek gehaald die ik dagelijks toepas.”

Lees het volledig interview op interview op  https://leadingdoctors.nl/leading-doctor-van-het-seizoen-froukje-verdam/ of luister naar de podcast: https://podtail.nl/podcast/humanizing-healthcare/16-froukje-verdam-voor-jezelf-zorgen-als-zorgverle/

Wel horen, maar niet verstaan

Oud KNO-arts Jan van der Borden schreef een persoonijk column over de dagelijkse gevolgen van slechthorendheid.

https://www.meerovermedisch.nl/column/wel-horen-maar-niet-verstaan/

Taart met een neus!

Vlak voor kerst werd een prachtig zelfgemaakte taart met een ‘kerstneus’ erop door een patient voor dr Van Voorst van Beest gebracht.

 

Neusoperatie voor beter CPAP-gebruik

Dr. Verdam schreef een artikel in de apnoe magazine over de behandelmogelijkheden van neusklachten bij patiënten die afhankelijk zijn van CPAP-masker.

Vrij ademen na neusoperatie.