Alcohol en kinderen

Alcohol en kinderen.

Met de feestdagen voor de deur, goed te beseffen dat onze keuzes niet alleen effect hebben op onze eigen gezondheid. Onze kinderen kijken en luisteren mee.  2 eyeopeners:

 

Voor meer verrassende info: ziendrinkendoetdrinken.nl

 

 

Oorsuizen (tinnitus)

Er is de laatste maanden veel media aandacht voor oorsuizen (tinnitus), vaak ontstaan als gevolg van gehoorschade. Hieronder twee filmpjes met duidelijke uitleg, onder andere door collega KNO arts Bonnet uit Rotterdam, bij Lubach.

Tip: voorkom gehoorschade, gebruik preventief gehoorbescherming!

Stoppen met roken? Doe mee met Stoptober!

Wilt u stoppen met roken? Dit is het moment. Doe mee met Stoptober. Stoptober

Stoptober  is samen 28 dagen niet roken in oktober. Meedoen aan Stoptober is een van de beste beslissingen die je kunt nemen.

Het geheim van Stoptober zit hem in de positieve aanpak en de ondersteuning, waar u ook bent en wanneer u maar wilt!

Meer dan 400.000 mensen gingen u voor. Doe mee of daag iemand uit via Stoptober.

 

Huisarts nascholing KNO drukbezocht

Afgelopen maandag 10 oktober 2022 heeft er, na 2 jaar corona stilte, weer een nascholing voor huisartsen plaatsgevonden op onze polikliniek. Bijna 30 huisartsen uit Amsterdam (Noord)  en omstreken bezochten onze nascholing! In drie sessies hebben wij in kleine groepen diverse aspecten van onze KNO praktijk en ontwikkelingen van de KNO patiëntenzorg besproken. Er was veel aandacht voor de praktische aanvulling op elkaars praktijk , om deze nog beter op elkaar te kunnen afstemmen. Op deze wijze blijven wij streven naar betere samenwerking tussen de huisartsen en onze KNO afdeling.

 

 

Tweede Kamer wil actie tegen tinnitus

Vorige week verscheen er een artikel in het AD, waarin collega (kno)artsen en audiologen alarm slaan over het toenemend aantal mensen met gehoorschade en oorsuizen (tinnitus).

Naar aanleiding van dit artikel is de Tweede kamer van mening dat er maatregelen nodig zijn om een grote toename aan patiënten met tinnitus te voorkomen. Kamerleden bespraken vandaag dat er meer geld beschikbaar zou  moeten komen voor voorlichting en preventie en bij (sommige) festival, concerten of evenementen zou het geluid zachter moeten. AD 6 sept.

De KNO vereniging is al jaren bezig het belang van preventie bij het voorkomen van gehoorschade en oorsuizen onder de aandacht te brengen via de commissie PrevENT. Website KNO.nl

De belangrijkste preventiemaatregel die u zelf kan nemen is het dragen van gehoorbescherming in lawaaiige omstandigheden! Oordoppen bij Formule 1

Uitgebreide informatie over oorsuizen (tinnitus) en de rol van de KNO arts vindt u elders op onze website.