#artsenslaanalarm

#artsenslaanalarm is een actie van Nederlandse artsen die hun spreek- en operatiekamers uitkomen om alarm te slaan over de risico’s van vapen. Wij steunen deze noodzakelijke actie van onze collega’s van harte.

Geinspireerd? Wil je het gesprek aan met jouw kinderen? Of juist met je ouders? Voor ouders: Je hebt als ouder waardevolle invloed. Hoe? Lees meer hierover op helderopvoeden.nl Of wil je stoppen maar weet je niet hoe? Ga naar ik stop nu.

NIEUW: Online afspraken inplannen

Heeft u een verwijsbrief van uw huisarts en wilt u zelf online een afspraak inplannen?

Dit kan voor een groot deel van de verwijzingen op het MijnBovenIJ patiënten portaal. Log in met uw DigiD op mijn.bovenij.nl en/of met het verwijs (ZD) nummer dat u bovenaan de verwijsbrief vindt.

Bent u al eens eerder gezien door een van onze KNO artsen? Plan dan aub een afspraak bij de KNO arts die u eerder behandelde!

Nu alleen nog voor nieuw verwezen patienten, binnenkort ook voor herhaalconsulten.

Alcohol en kinderen

Alcohol en kinderen.

Met de feestdagen voor de deur, goed te beseffen dat onze keuzes niet alleen effect hebben op onze eigen gezondheid. Onze kinderen kijken en luisteren mee.  2 eyeopeners:

 

Voor meer verrassende info: ziendrinkendoetdrinken.nl

 

 

Oorsuizen (tinnitus)

Er is de laatste maanden veel media aandacht voor oorsuizen (tinnitus), vaak ontstaan als gevolg van gehoorschade. Hieronder twee filmpjes met duidelijke uitleg, onder andere door collega KNO arts Bonnet uit Rotterdam, bij Lubach.

Tip: voorkom gehoorschade, gebruik preventief gehoorbescherming!

Stoppen met roken? Doe mee met Stoptober!

Wilt u stoppen met roken? Dit is het moment. Doe mee met Stoptober. Stoptober

Stoptober  is samen 28 dagen niet roken in oktober. Meedoen aan Stoptober is een van de beste beslissingen die je kunt nemen.

Het geheim van Stoptober zit hem in de positieve aanpak en de ondersteuning, waar u ook bent en wanneer u maar wilt!

Meer dan 400.000 mensen gingen u voor. Doe mee of daag iemand uit via Stoptober.