Van der Borden erelid KNO-vereniging

Erelidmaatschap | 020-6 346 212 | kno.nu | BovenIJ ziekenhuis(JB) Vandaag is tijdens de voorjaarsvergadering van de KNO-vereniging Jan van der Borden benoemd tot erelid.

Volgens het bestuur van de KNO-vereniging heeft Van der Borden zich de afgelopen tientallen jaren met tomeloze energie verdienstelijk gemaakt voor de KNO-vereniging. Dit gebeurde heel vaak achter de schermen. Hij ontwikkelde vanaf het moment dat hij lid was op eigen initiatief allerlei activiteiten die ten goede kwamen aan de KNO-vereniging. Het meest in het oog springende is de vroege ontwikkeling van de KNO-website, waardoor de KNO-vereniging de eerste wetenschappelijke vereniging was met een professionele website met een eraan gekoppelde ledenadministratie. Deze website is de backbone geworden van de KNO-vereniging, zonder welke de Vereniging zich niet had kunnen ontwikkelen, zoals dat nu is gegaan.

Dinja met pensioen

(JB) Vandaag werkt Dinja, onze trouwe akoepediste, voor het laatst op onze poli. Wij wensen haar een welverdiende “oude” dag!

Wees voorzichtig met wattenstaafjes

Wattenstaafjes | 020-6 346 212 | kno.nu | BovenIJ ziekenhuis(JB) Een 31-jarige Brit denkt de volgende keer dat hij zijn oren schoon wil maken met een wattenstaafje wel twee keer na. Door een stukje katoen dat in zijn oor achterbleef, liep hij een infectie in zijn oor en in zijn schedel op. Nederlandse KNO-artsen raden het gebruik van wattenstaafjes af; Van der Borden aan het woord in RTLnieuws.

RTLnieuws
KNO.nl
Zijn oorwatjes echt slecht?
Water en oren

Ouders: denk om het gehoor van jullie kinderen

Ouder en gehoor kinderen | KNO.nu| (JB) Bij ruim 14 procent van de kinderen zijn de oren al kapot voordat zij naar de middelbare school gaan. Nog voor het geweld van schoolfeesten, concerten en festivals losbarst hebben zij reeds blijvende gehoorschade. Daarom is VeiligheidNL nu een campagne gestart. „De resultaten zijn echt schrikbarend.”

Eén op de 7 kinderen van 9 tot 11 jaar heeft al gehoorschade. Dit bleek afgelopen juni uit onderzoek van het Erasmus MC. Er bleek een correlatie tussen gehoorschade en het gebruik van koptelefoons en oortjes. „Die resultaten waren schokkend,” zegt Saskia Kloet. Zij is programmamanager bij VeiligheidNL en startte een vervolgonderzoek.

Metronieuws.nl
Hartvannederland.nl
RTLnieuws.nl
Video uit RTLnieuws

Ellen Welborn overleden

Op dinsdag 15 januari is onze kinderverpleegkundige Ellen Welborn na een kort en heftig ziekbed, in de leeftijd van 56 jaar, overleden.

Ellen was voor ons, KNO-artsen en het gehele ziekenhuis, een erg belangrijke kinderverpleegkundige die ons optimaal heeft geholpen bij het opzetten van een goede KNO-kinderzorg vóór en ná KNO-kinderoperaties. Dankzij haar inzet kreeg deze zorg terecht een Smiley in 2015 en zij een prijs in 2016.

Wij zullen haar tomeloze inzet en patiëntgerichte zorg enorm missen. Te jong heeft zij deze zorg moeten stoppen. Wij leven mee met het verdriet dat het wegvallen van Ellen voor zeer velen zal betekenen.

Nieuws over Ellen in 2016