Gehoorschade bij jongeren schrikbarend

De helft van de Nederlanders heeft weleens gehoorklachten na het bezoeken van een concert of festival. Dat komt naar voren uit recent onderzoek van marktonderzoeksbureau The Choice. De Nederlandse KNO-vereniging maakt zich ernstig zorgen.

Volgens Jan van der Borden, KNO-arts bij het BovenIJ Ziekenhuis in Amsterdam, maakt de Nederlandse KNO-vereniging zich hier veel zorgen om. Hij noemt het aantal jongeren met gehoorschade ‘schrikbarend’.

Radar.avrotros.nl

Internationale Dag van het Oor 2018

Jan van der Borden - 0206 346 212 - BovenIJ ziekenhuis(JB) Zaterdag 3 maart is het de Internationale Dag van het Oor. Daarom staat er op de BovenIJ website een tip over het oor.

BovenIJ website
KNO.nu: Water en Oren

Tinnitusweek 2018

(JB) Tijdens de Tinnitusweek (5-9 februari) wordt aandacht besteed aan oorsuizen. Van der Borden legt oorsuizen uit in een Youtube-filmpje.

Youtube

Nies inhouden

J. van der Borden - KNO-arts - 020-6 346 212 - BovenIJ Ziekenhuis - Amsterdam(JB) Naar aanleiding van een artikel in een Brits Medisch tijdschrift (BMJ) heeft de BBC gepubliceerd dat er een potentieel risico bestaat als je je nies inhoudt. Nederlandse media (o.a. de NOS) duiken hier nu ook op. Van der Borden werd vanmiddag om commentaar gevraagd: “We niezen niet voor niets. Je niest omdat er een prikkel in de luchtweg is, waar je vanaf moet. Het lichaam reageert daarop door met een krachtige stoot de prikkel weg te blazen. De kracht van de lucht moet ergens heen kunnen. Als jij je neus en mond dichthoudt, moet die lucht een andere uitweg vinden .”

NOS.nl Niezen in het Klokhuis
Radio2.nl Nationalezorggids.nl
Kidsweek.nl Maxvandaag.nl
Styletoday.nl Margriet.nl

KNO-carrousel

KNO-carrousel | 020-6 346 212 | BovenIJ Ziekenhuis(JB) Voor huisartsen organiseren de KNO-artsen van het BovenIJ Ziekenhuis op de polikliniek KNO op dinsdag 13 februari een – geaccrediteerde – KNO-carrousel met een beperkt aantal huisarts-deelnemers. Inschrijving is nodig.

De te behandelen onderwerpen zijn:

  • Tinnitus/plotseling gehoorverlies,
  • Aangezichtstrauma/neusfractuur,
  • Keelpijn/oncologische routing.

Deze nascholing is gelijk aan die van 11 juli 2017!

De avond start om 17.15 uur en eindigt om 20.00 uur.

BovenIJ.nl